Slurf en slagtand
Boek

Slurf en slagtand ([2014])/ Charlotte Guillain, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Hoe blijven olifanten koel? Lees hoe olifanten leven, jagen en in een kudde leven. Met grote kleurenfoto's. Ook makkelijk lezen, vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de subreeks 'In het wild'* uit de makkelijk lezen reeks 'Lees-mij' gaat over olifanten. In hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina krijgt de lezer informatie over welke soorten er zijn, waar olifanten voorkomen, wat en hoe ze eten, hoe ze leven, door wie de olifantenjongen verzorgd worden of hoe deze dieren met elkaar communiceren en hoe de toekomst van de dieren eruitziet door de bedreiging van de mens. De teksten staan steeds in drie tot zes eenvoudige zinnen in een groot lettertype in een speels vormgegeven geel font. Boeiende weetjes en twee grote kleurenfoto's (met kort bijschrift) begeleiden de tekst. Ook de weetjes en bijschriften staan op een frisse kleurige achtergrond. De informatie is goed, maar beknopt. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden in een korte woordenlijst uitgelegd. Een zeer toegankelijke en leuke eerste kennismaking. Bevat verwijzingen naar enige boeken en websites en een register. Het 'Lees mij!-logo' geeft aan dat het leesniveau toegankelijk is; de uitgave heeft dan ook het vignet Makkelijk Lezen. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor hen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462020856 | 32 pagina's

Titel Slurf en slagtand
Auteur Charlotte Guillain
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : nbd biblion, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties, kaart - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Amazing elephants. - London : Raintree Publishers, (c)2013. - (Walk on the wild side series)
ISBN 9789462020856
PPN 375714960
Rubriekscode 598.92
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Olifanten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Olifanten

Relaties/Serie

In het wild
Boek

In het wild (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend