Bij de brandweer
Boek

Bij de brandweer vuur bestrijden ([2015])/ Nick Hunter, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Wat zijn de taken van een brandweerman? Met aandacht voor onder meer bosbranden, branden in de stad en brandweerauto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Handzaam deeltje uit de makkelijk lezen-serie 'Lees-mij!'. In de subreeks 'Stoere beroepen'* wordt op informatieve wijze aandacht besteed aan de brandweer. Ingegaan wordt op aspecten als: wat te doen bij brand, vuurbestrijding, de uitrusting en de werkzaamheden die bij dit beroep horen. De informatie staat in overzichtelijke, korte hoofdstukken, in de vorm van tekstblokjes met een groot lettertype. De informatie is visueel ondersteund door toepasselijke realistische kleurenfoto's. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Weetjes in een opvallend geelgekleurd, stervormig kader vestigen de aandacht van de lezer op interessante, bijkomende informatie. Qua uitvoering aantrekkelijke uitgave voor kinderen die moeite hebben met informatieverwerking, maar die toch geïnteresseerd zijn in thema's die het leven van ieder mens raken. En het werk van de brandweer spreekt de doelgroep ongetwijfeld aan. Oorspronkelijk Engelstalig (2012), vertaald in helder Nederlands, met register en informatieverwijzingen. De kleurenfoto's van met name de brandweerlieden en -auto's verraden de Amerikaanse oorsprong van de uitgave. Heeft het vignet Makkelijk lezen gekregen. Voor moeizame lezers, ook jongens, vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020832 | 32 pagina's

Titel Bij de brandweer : vuur bestrijden
Auteur Nick Hunter
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : nbd biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fighting fires. - London : Raintree Publishers, (c)2012. - (Heroic jobs series)
ISBN 9789462020832
PPN 375714944
Rubriekscode 614.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brandweermannen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Brandweer

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Stoere beroepen
Boek

Stoere beroepen (2015-...)

vol.
Uitgeleend