Bij de politie
Boek

Bij de politie misdaad bestrijden ([2015])/ Ellen Labrecque, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Wat zijn de taken van een politieman? Met aandacht voor onder meer een politie-inval en het bestrijden van misdaden. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Het beroep van een politieagent is het thema van deze uitgave in de subserie 'Stoere beroepen'* van de makkelijk lezen serie 'Lees-mij!'. Bij grote kleurenfoto's wordt in weinig tekst uitgelegd wat een politie-inval is, hoe misdaad bestreden wordt, wat tot de uitrusting van een politieagent behoort, maar ook hoe onderzoek wordt gedaan naar misdaden, drugsinvallen of hoe iemand op heterdaad wordt betrapt. De teksten van maximaal vier zinnen per dubbele bladzijde zijn verlevendigd met feitjes in opvallende gele kaders en grote kleurenfoto's. Eenvoudig taalgebruik, groot lettertype. Moeilijke woorden, vetgedrukt in de tekst, worden toegelicht in de woordenlijst achterin. De teksten staan op een witte achtergrond, waardoor ze goed leesbaar zijn. Overzichtelijke lay-out. Met inhoudsopgave, woordenlijst, register en verwijzing naar meer informatie. De kleurenfoto's van met name de politieagenten verraden de Amerikaanse oorsprong van de uitgave. Deze uitgave met een aantrekkelijk omslag kreeg het vignet Makkelijk Lezen. Het zal moeizame lezers, ook gezien het onderwerp jongens, zeker aanspreken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462020825 | 32 pagina's

Titel Bij de politie : misdaad bestrijden
Auteur Ellen Labrecque
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : nbd biblion, [2015]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fighting crime. - London : Raintree Publishers, (c)2012. - (Heroic jobs series)
ISBN 9789462020825
PPN 375714936
Rubriekscode 395.74
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Politieagenten
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Politie

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Stoere beroepen
Boek

Stoere beroepen (2015-...)

vol.
Uitgeleend