Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Italië
Boek

Italië ([2014])/ Claire Throp, vertaling [uit het Engels]: Geert Renting ; eindredactie/bewerking: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Wanneer waren de Romeinen in Italie? Hoe ziet het onderwijs eruit? Kennismaking met Italie voor wat betreft de geschiedenis, bestuur, landschappen, cultuur en dieren. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Via de serie 'Land in zicht'* maken kinderen kennis met allerlei landen over de hele wereld. In dit deel over Italië wordt ingegaan op o.a. de geschiedenis, de regio's en hun rijkdommen, planten en dieren, de staatsinrichting en de cultuur (van voedsel tot feesten). Tot slot is er een overzicht van feiten en jaartallen. Om welk thema het gaat, wordt boven aan de bladzijde aangegeven via (meestal) herkenbare pictogrammen. De informatie staat in overzichtelijke tekstblokken met tussenkopjes. Vetgedrukte woorden als carnaval, monarchie en recessie worden nog eens uitgelegd in de woordenlijst achterin. Kleurenfoto's, grafiekjes, landkaarten en gekleurde kaders met bijzondere feiten verduidelijken en verlevendigen de informatie. Een globale landkaart kunnen kinderen gebruiken voor een werkstuk. De oorspronkelijk Engelstalige uitgave is vertaald in vlot, maar soms pittig Nederlands en de inhoud is vrij actueel actueel (in dit geval tot 2012). Een vrij uitgebreid register wijst de weg en er zijn verwijzingen naar enkele boeken (van dezelfde uitgeverij), drie informatieve websites en een overzicht van bezienswaardigheden. Een goede eerste kennismaking met Italië voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751805 | 48 pagina's

Titel Italië
Auteur Claire Throp
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Geert Renting ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Italy. - Capstone Global Library, (c)2012. - (Countries around the world)
ISBN 9789461751805
PPN 380494493
Rubriekscode Italië 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Italië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Italië

Relaties/Serie

Land in zicht
Boek

Land in zicht (2014-...)

vol. Italië
Uitgeleend