Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Zo werkt het werkt zo
Boek

Zo werkt het werkt zo ([2014])/ John Farndon, Rob Beattie, vertaling [uit het Engels]: Aat van Uijen

Waar komt gas vandaan? Hoe werkt het aanraakscherm van je smartphone? Lees over de techniek die achter zo'n 25 alledaagse apparaten zit. Met paginagrote stripachtige kleurenillustraties en vier uitvouwbare pagina's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Het riool, de koelkast, de haardroger, het weerbericht en de televisie: je maakt er dagelijks gebruik van, maar hoe werkt het eigenlijk allemaal? In dit boek (ruim A4-formaat) passeren 27 onderwerpen de revue in telkens twee pagina's. Soms moet je het boek een kwartslag draaien om de tekst te kunnen lezen. De smartphone en nog drie onderwerpen hebben extra (enigszins kwetsbare) uitklappagina's. De tekst staat in kleine tekstblokjes bij de paginagrote schematische kleurentekeningen. Die bevatten veel informatie - met pijltjes en bijschriften toegelicht - en lenen zich niet voor 'vluchtig kijken'. Grappig detail in de stripachtige illustraties zijn de kleine mensjes die suggereren dat er een spreekwoordelijk mannetje in de radio zit. Technische zaken aan kinderen uitleggen is lastig, omdat ze nog geen basale achtergrondkennis hebben over bijvoorbeeld natuurkunde. Soms is de uitleg wat kort door de bocht, maar over het algemeen zijn de makers erin geslaagd moeilijke zaken helder uit te leggen. Een interessant boek voor nieuwsgierige kinderen die zich graag in techniek verdiepen. Met woordenlijst en register. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089411327 | 80 pagina's

Titel Zo werkt het werkt zo
Auteur John Farndon
Secundaire auteur Rob Beattie ; Aat van Uijen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Stuff you should know. - Marshall Editions, (c)2014
ISBN 9789089411327
PPN 377502189
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Technologie ; Elektriciteit ; Zonne-energie ; Huishoudelijke apparaten ; Voedingsmiddelenindustrie ; Post ; Vuilverwijdering ; Drinkwatervoorziening ; Rioleringen ; Smartphones ; Aardgas ; Weersvoorspelling ; Televisie ; Raketten ; Auto's ; Straalvliegtuigen ; Duikboten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Technologie