Im Westen nichts Neues
Boek

Im Westen nichts Neues in Einfacher Sprache ([2014])/ Erich Maria Remarque, Text in Einfacher Sprache: Marion Döbert ; Redaktion: Jürgen Genuneit, Annerose Genuneit

Een Duitse militair uit de Eerste Wereldoorlog beschrijft zijn ervaringen aan het front, waaruit vooral het zinloze van de oorlog blijkt. Vereenvoudigde versie in korte zinnen met woordverklaringen in het Duits.

Recensie

Sterk ingekorte bewerking van de klassieke antioorlogsroman, waarin een groepje jongeren zo van de schoolbanken de Eerste Wereldoorlog wordt ingestuurd. De taal is eenvoudig: korte zinnen met woordverklaringen in simpel Duits zorgen voor een tekst die voor 4e-klassers van vmbo-T en havo begrijpelijk is. Het toegepaste procedé is wel een ingreep die het origineel geweld aandoet, waardoor van de sfeertekening en het literaire gehalte niet veel overblijft. De samenvatting is meer een opsomming van feitelijkheden met een aangepaste formulering en volgorde. Als kennismaking, vooral voor liefhebbers van dunne boekjes, geschikt mede door de duidelijke lay-out met een grote letter en een heldere bladspiegel met korte regels.

Specificaties

Duits | 9783944668109 | 152 pagina's

Titel Im Westen nichts Neues : in Einfacher Sprache
Auteur Erich Maria Remarque
Secundaire auteur Marion Döbert ; Jürgen Genuneit ; Annerose Genuneit
Type materiaal Boek
Uitgave [Münster] : Spaß am Lesen Verlag, [2014]
Overige gegevens 152 pagina's - 21 cm
Annotatie Bewerking van: Im Westen nichts Neues. - (c)1929
ISBN 9783944668109
PPN 380692139
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog I
Taal Duits