Gefelicitaart!
Boek

Gefelicitaart! ([2014])/ Giuliano Ferri, Nederlandse tekst [vertaald uit het Engels] van M.E. Ander

Konijntje is jarig en heeft een heerlijke taart voor zijn vriendjes klaar staan. Zij hebben op hun beurt een cadeautje voor Konijntje meegenomen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en afgesneden pagina's. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Ter ere van Konijntjes verjaardag is er een grote taart. Al zijn bezoekers krijgen een groot stuk. En Konijntje mag zelf het laatste stuk taart oppeuzelen. Dan worden de cadeautjes uitgepakt en gaan de dieren heerlijk spelen. Klein vierkant hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken. De figuurtjes zijn wat statisch afgebeeld. Wel is het daardoor goed mogelijk de dieren te benoemen: zijn vriendjes Schaapje, Kater, Vos en Varken. Het aantrekkelijke van het boekje is de kleurrijke taart, die letterlijk uit een aantal stukken bestaat. De eerste bladzijde is smal, sla je deze om dan volgt een wat breder stuk, en zo verder. Zo zien we de taart slinken en de schaal waarop hij deze staat steeds leger worden. Op de achterkant van de afgesneden pagina's loopt eerst één vriendje met een cadeautje naar Konijntje, maar na elke pagina komt er een vriendje bij. De stevige uitvoering maakt het boek zeer geschikt voor kleine handjes. Een eenvoudig maar vrolijk, kleurrijk geheel dat uitnodigt tot vele malen bekijken. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163650

Titel Gefelicitaart!
Auteur Giuliano Ferri
Secundaire auteur M.E. Ander
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2014]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - illustraties - 17 × 17 cm
Annotatie Coproductie met Michael Neugebauer Publishing Ltd - Vertaling van: Happy birthday. - Hong Kong : Michael Neugebauer, 2014. - Vertaald uit het Italiaans
ISBN 9789051163650
PPN 372671276
Thematrefwoord Verjaardagen ; Stapelverhalen
Taal Nederlands