Wij zijn de baas!
Boek

Wij zijn de baas! ([2014])/ Janneke Schotveld, met illustraties van Annet Schaap

Bundeling van twee verhalen. Zsa Zsa ontdekt dat ze met dieren kan praten. Ze vertellen haar dat ze heel ongelukkig zijn. Door haar verhuizing komt Karel (11) in aanraking met verschillende culturen en geloven, maar ook met vooroordelen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Bundeling van twee eerder los verschenen boeken van deze auteur. In 'Zsa Zsa' is het meisje Zsa Zsa als babyvondeling bij de alleenstaande Willy op de boerderij terechtgekomen. Op haar tiende verjaardag ontdekt ze dat ze met dieren kan praten. Ze vertellen haar dat ze heel ongelukkig zijn. Als Zsa Zsa ervandoor gaat om bij de Koningin te klagen over de oprukkende bio-industrie, is alles veel complexer dan ze dacht. In 'De flat van Fatima' verhuist Karel (11) door de scheiding van haar ouders samen met haar moeder van het gegoede 'Zuid', naar een flat in het arme, multiculturele 'Noord'. Ze maakt al snel vriendjes en komt daardoor in aanraking met verschillende culturen en geloven, maar ook met vooroordelen. Mooi verzorgde uitgave, gedrukt op een goede kwaliteit papier. Het attractieve, dynamisch ogend omslag in vrolijke tinten is een combinatie van de twee omslagillustraties. De treffende, humorvolle, gedetailleerde, zwarte pentekeningen in het boek zijn een mooie aanvulling. Verrassende, met vaart geschreven verhalen. Kinderen zullen zich graag identificeren met de energieke, strijdlustige, zelfstandige hoofdpersonen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000342617 | 254 pagina's

Titel Wij zijn de baas!
Uniforme titel De flat van Fatima Zsa Zsa
Auteur Janneke Schotveld
Secundaire auteur Annet Schaap
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2014]
Overige gegevens 254 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Bevat: De flat van Fatima ; Zsa Zsa. - Oorspronkelijke uitgave respectievelijk: Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2010, 2008
ISBN 9789000342617
PPN 37608216X
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Bio-industrie ; Eenoudergezin ; Verhuizen ; Cultuurverschillen
Taal Nederlands