Labyrinthus
DVD

Labyrinthus ([2014])/ een film van Douglas Boswell

Frikke (14) ontdekt bij toeval dat enkele van zijn vrienden in een kwaadaardig computerspel terechtgekomen zijn. Hij gaat op zoek naar het meesterbrein achter dit spel. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Belgische jeugdfilm uit 2014, de eerste lange film van Douglas Boswell, die eerder korte films en tv-series regisseerde. Frikke (14 jaar) ontdekt dat een aantal vrienden terechtgekomen zijn in een kwaadaardig computerspel. Om hen te redden moet hij in een race tegen de klok het meesterbrein achter dit spel uitschakelen. Intussen voelt hij zich aangetrokken tot Nola, een onbekend meisje dat ook in het spel vastzit. Humo en Kutsite bespreken de film negatief: matig geacteerd, ongeïnspireerd, de digitale effecten niet overtuigend. Luc Joris (De Morgen, i) echter geeft 3 (van 5) sterren. Hij vindt hoofdrolspeler Spencer Bogaert een 'openbaring' en 'bijzonder ongedwongen' en vervolgt: 'de plot van dit jeugdavontuur blijft intrigerend en de openlijk gekunstelde decors van het computerspel (...) geven de film een dynamisch magisch-realistisch trekje. Je krijgt avontuur en spanning op maat van het doelpubliek, opgediend door iemand die zijn Hollywoodvoorbeelden kent en die ze vlot weet om te bouwen.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Labyrinthus
Secundaire auteur Douglas Boswell ; Spencer Bogaert ; Tine Embrechts
Type materiaal DVD
Uitgave [Rijen] : Paradiso Home Entertainment, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (1 uur, 39 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Spencer Bogaert, Tine Embrechts, Herwig Ilegems, Pepijn Caudron. - Vlaams gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: België : Savage Film, 2014
PPN 382032411
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Computerspelen
Taal Nederlands