Der Altmann ist tot
Boek

Der Altmann ist tot in Einfacher Sprache ([2014])/ Fräulein Krise und Frau Freitag, Text in Einfacher Sprache: Andreas Lindemann ; Redaktion: Jürgen Genuneit, Annerose Genuneit

Als een impopulaire wiskundeleraar dood wordt gevonden op de trappen van het Rijksdaggebouw in Berlijn zijn enkele collega's er al snel van overtuigd dat zijn dood geen ongeluk was. Vereenvoudigde versie.

Recensie

Wiskundeleraar Günther Altmann wordt dood teruggevonden op de trappen van het Rijksdaggebouw in Berlijn. Collega's mevrouw Krise en mevrouw Freitag zijn er al snel van overtuigd dat de dood van Altmann geen ongeluk was en ze besluiten samen uit te zoeken wie hem heeft vermoord. Omdat Altmann helemaal niet geliefd was bij leerlingen en collega's, zijn er vrij veel verdachten: bijvoorbeeld collega Wernitzki die door Altmann voortdurend werd gepest, of Hikmet, een leerling die Altmann haat en vaak verkondigde dat hij Altmann zou vermoorden. Hun onderzoek brengt een aantal verrassende dingen aan het licht en brengt hen ook steeds dichter bij de moordenaar. Korte, bewerkte versie in eenvoudige taal van de gelijknamige roman*. De auteurs zijn beide lerares en vertellen met veel humor een spannend detectiveverhaal dat zich afspeelt in en rond een school in Berlijn. Omwille van de eenvoudige taal, de korte hoofdstukken, de vele dialogen en het hoge verteltempo is dit boek erg geschikt voor mensen die niet graag lezen en voor studenten Duits met een goede basiskennis. Vanaf 14 jaar. Duidelijke druk.

Specificaties

Duits | 9783944668079 | 120 pagina's

Titel Der Altmann ist tot : in Einfacher Sprache
Auteur #Fräulein# Krise
Secundaire auteur #Frau# Freitag ; Andreas Lindemann ; Jürgen Genuneit ; Annerose Genuneit
Type materiaal Boek
Uitgave [Münster] : Spaß am Lesen Verlag, [2014]
Overige gegevens 120 pagina's - 21 cm
Annotatie Bewerking van: Der Altmann ist tot. - Reinbek bei Hamburg : Rowohlt Verlag GmbH, (c)2013
ISBN 9783944668079
PPN 380691264
Genre detectiveroman - humoristische roman
Taal Duits

Relaties/Serie

Lesen für alle
Boek

Lesen für alle (2009-...)

vol.
Uitgeleend