Leven op je eigen voorwaarden
Boek

Leven op je eigen voorwaarden de volgende stap in vrijheid (2014)/ Osho, vertaling [uit het Engels]: Imago Mediabuilders, Hans Keizer

De Indiase mysticus en leraar geeft antwoord op levensvragen.

Aanwezigheid

Recensie

De Indiase mysticus en leraar Osho geeft in dit boek antwoorden op persoonlijke vragen omtrent groei- en bewustwordingsprocessen. De vragen zijn tijdloos en actueel. Zijn antwoorden daar op zijn helder, goed opgebouwd met treffende en ter zake dienende anekdotes en metaforen. De ondertitel is toepasselijk, want de rode draad is Osho's interpretatie van het begrip 'rebel'. Hij definieert een rebel als iemand die afscheid heeft genomen van het verleden om vrij te leven in het nieuwe moment dat is gekomen. Inzicht is vrijheid en die vrijheid noemt hij rebellie. Een rebel is ook een mediteerder die de oplossing in zichzelf zoekt. Hij zegt ja tegen een wereld van vrede, liefde en vreugde; voor Osho basiscomponenten van religiositeit. Boeiend boek dat aanspreekt door direct en open taalgebruik. De gestelde vragen in de tekst zijn dik gedrukt. Verder worden de vragen in de inhoudsopgave volledig vermeld, hetgeen een overzichtelijke aanblik biedt. Met nawoord en informatie over Osho en over het Osho International Resort.

Specificaties

Nederlands | 9789045316475 | 192 pagina's

Titel Leven op je eigen voorwaarden : de volgende stap in vrijheid
Auteur Osho
Instelling /Imago Mediabuilders
Secundaire auteur Hans Keizer
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : BBNC Uitgevers, 2014
Overige gegevens 192 pagina's - 21 cm
Annotatie Selectie uit verschillende voordrachten die Osho hield voor een live publiek - Vertaling van: Living on your own terms : what is real rebellion?. - Osho International Foundation, (c)2013. - (Osho Life essentials)
ISBN 9789045316475
PPN 372490573
Rubriekscode 158.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst

Relaties/Serie

Osho life essentials
Boek

Osho life essentials (2014-...)

vol.
Uitgeleend