Astra en de astrotaartjes
Boek

Astra en de astrotaartjes ([2014])/ Philip Reeve, illustraties door Sarah McIntyre ; vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels ; redactie: Vitataal

Astra (10 jaar) verhuist met haar familie naar een andere planeet. Iedereen brengt de reis, die 199 jaar duurt, slapend door. Maar Astra wordt wakker. Het ruimteschip blijkt vol levende, vraatzuchtige taartjes te zitten! Met stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Astra (10) verhuist samen met haar familie en andere aardbewoners naar de nieuwe thuisplaneet Nova Mundi. Omdat de reis 199 jaar duurt, worden de mensen diepgevroren slapende gehouden. Astra wordt te vroeg wakker en ontdekt dat het ruimteschip is overgenomen door moordzuchtige taarten en cupcakes. Samen met haar robotvriend Plunk doet ze er alles aan om het schip te redden van de ondergang. Komisch verhaal waarin in vlotte, beeldende taal en met veel fantasie Astra van het ene in het andere doldwaze avontuur belandt. Speelse opmaak door de gekleurde pagina's en de vele in grootte variërende cartoonachtige illustraties, in zwart-wit en met oranje en bruine steunkleuren. Aantrekkelijk ogend omslag. Tekst en illustraties vormen een geheel in dit in sneltreinvaart voortdenderende, humoristische verhaal. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048309443 | 217 pagina's

Titel Astra en de astrotaartjes
Auteur Philip Reeve
Secundaire auteur Sarah McIntyre ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 217 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Cakes in space. - Oxford : Oxford University Press, 2014
ISBN 9789048309443
PPN 376271752
Genre science-fiction
Thematrefwoord Heelal ; Fantasiewezens ; Eten
Taal Nederlands