Superguppie is alles
Boek

Superguppie is alles (2014)/ Edward van de Vendel, met tekeningen van Fleur van der Weel

Ruim tweehonderd gedichten, waarin onderwerpen als suiker, opa's, een merel en scheerschuim op een andere manier worden bekeken. Met zwart-wittekeningen en felgroen als steunkleur. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Bundeling van ruim tweehonderd gedichtjes uit de vier eerder verschenen Superguppie-deeltjes, aangevuld met 22 niet eerder gepubliceerde versjes. Ze zijn geschreven vanuit de belevingswereld van het kind en gaan over alledaagse onderwerpen, die opeens heel bijzonder worden door de manier waarop de dichter ze presenteert, met prachtige taalvondsten en originele beelden. Geen vaste rijmschema's. In veel versjes is gebruikgemaakt van het ik-perspectief van het mannelijk geslacht. De illustraties bestaan uit zwart-witte pentekeningen met groene steunkleur, veelal silhouetafbeeldingen van een hond met grote kop en rafelige oren. Ze geven een interpretatie van de tekst en voegen soms iets toe, zodat ze ook een eigen verhaal vertellen. Met index op onderwerp en titel, en tips voor het organiseren van een poëzieproject in de klas. Bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs (2004), Zilveren Griffel (2004 en 2011) en Vlag en Wimpel van de Penseeljury (2004). Verzorgd, stevig, dik poëzieprentenboek om vaak enkele versjes uit voor te lezen. Klank en ritme komen dan het beste tot hun recht. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045116921 | 280 pagina's

Titel Superguppie is alles
Uniforme titel Super guppie is alles Superguppie Superguppie krijgt kleintjes De groeten van Superguppie Hoera! voor Superguppie!
Auteur Edward van de Vendel
Secundaire auteur Fleur van der Weel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij BV, 2014
Overige gegevens 280 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Bevat: Superguppie. - Oorspronkelijke uitgave: 2003 ; Superguppie krijgt kleintjes. - Oorspronkelijke uitgave: 2005 ; De groeten van Superguppie. - Oorspronkelijke uitgave: 2008 ; Hoera! voor Superguppie! - Oorspronkelijke uitgave: 2010 ; aangevuld met 22 nieuwe gedichten
ISBN 9789045116921
PPN 372678041
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vendel, Edward van de
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Vendel