Kroniek van een aangekondigde dood
Boek

Kroniek van een aangekondigde dood roman (2014)/ Gabriel García Márquez, vertaald uit het Spaans door Mariolein Sabarte Belacortu

Novelle over de gebeurtenissen rond de moord op een inwoner van een dorpje in Colombia, verteld door een dorpsgenoot en vriend van het slachtoffer.

Aanwezigheid

Recensie

Deze novelle verhaalt de omstandigheden rond de moord op Santiago Nasar, gepleegd door de tweelingbroers Vicario in een dorp in Guijara. In deze Columbiaanse streek is Màrquez in 1928 geboren en daar speelt zich eveneens zijn ook hier niet geëvenaarde meesterwerk 'Honderd jaar eenzaamheid' af. Het verhaal wordt op niet-lineaire wijze verteld door een dorpsgenoot en schoolvriend van Santiago door middel van getuigenissen van een groot aantal dorpelingen. Het boek draagt kenmerken het eerdere werk van Màrquez. Men vindt bijvoorbeeld weer de afstandelijke verteltrant, die onder meer maakt dat de humor nergens misplaatst is, de originele, vaak terloopse, pittoreske details en het bovennatuurlijke. De kwaliteit van het boek beantwoordt aan wat van deze auteur verwacht mag worden. In deze druk is ook opgenomen 'Het verhaal van het verhaal' over de ontstaansgeschiedenis van deze op ware gebeurtenissen gebaseerde novelle. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029090490 | 125 pagina's

Titel Kroniek van een aangekondigde dood : roman
Auteur Gabriel García Márquez
Secundaire auteur Mariolein Sabarte Belacortu
Type materiaal Boek
Editie Achtentwintigste druk;
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, 2014
Overige gegevens 125 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 1981 - Vertaling van: Crónica de una muerte anunciada. - Barcelona : Bruguera, 1981. - (Narradores de hoy ; 60)
ISBN 9789029090490
PPN 377051225
Thematrefwoord Noodlot
Taal Nederlands