Het Van Erschreve familiegeheim
Boek

Het Van Erschreve familiegeheim ([2014])/ Hilde E. Gerard, met tekeningen van Eric Bouwens

Als Jonathan (13) een slecht rapport heeft, stuurt zijn vader hem naar het landgoed van zijn oudoom Theodoor. Onder streng toezicht van het personeel krijgt Jonathan daar bijles. Maar er gebeuren vreemde dingen op het landgoed. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 13-jarige Jonathan Van Erschreve komt thuis met een slecht schoolrapport, waarna zijn vader hem de volgende dag naar het landgoed van zijn oudoom Theodoor stuurt. Onder streng toezicht van het personeel krijgt Jonathan daar een strak dagritme van o.a. klusjes en bijles opgelegd. Maar er gebeuren vreemde dingen op het landgoed. Samen met Emma, een meisje dat ook op het landgoed verblijft, probeert hij te ontdekken wat er aan de hand is. Grappig, mysterieus en spannend eerste deel van de Vlaamse reeks 'De ongelooflijk waargebeurde avonturen van Jonathan Van Erschreve'. In dit vermakelijke, maar niet erg diepzinnige verhaal wordt de lezer rechtstreeks aangesproken door een auctoriale verteller en door allerlei raadsels, vragen, een geheimschrift en morsecode uitgedaagd actief met het boek bezig te zijn. De vele voetnoten en het heen en weer bladeren naar de oplossingen achter in het boek maken het lezen onrustig. De stripachtig aandoende illustraties en de afwisselende typografie geven het een heel eigen, wat nostalgische stijl, die erg goed bij het verhaal past. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059085343 | 223 pagina's

Titel Het Van Erschreve familiegeheim
Auteur Hilde E. Gerard
Secundaire auteur Eric Bouwens
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, [2014]
Overige gegevens 223 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Op omslag: De ongeloofelijk waargebeurde avonturen van Jonathan Van Erschreve, onderschat nooit een slechte leerling (zeker niet als hij hulp krijgt van een meisje)
ISBN 9789059085343
PPN 381160769
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Geheimen
Taal Nederlands