Leer de klok lezen met Wolfie
Boek

Leer de klok lezen met Wolfie ([2014])/ [illustraties] Eléonore Thuillier, [tekst] Orianne Lallemand ; Nederlandse bewerking [uit het Frans]: Inge Piryns

Om half acht 's ochtends wordt Wolfie wakker. Wat doet hij in de uren daarna allemaal? Hardkartonnen prentenboek om te leren klok kijken, met paginagrote kleurenillustraties en een klok met draaibare plastic wijzers. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Groot hardkartonnen prentenboek met een uitsparing waardoor op elke rechterpagina een klok te zien is met plastic wijzers die kunnen worden gedraaid. Het verhaal beslaat een dag uit het leven van Wolfie, van het opstaan om 7.30 uur tot het naar bed gaan om 19.30 uur. De bedoeling is dat de klok steeds op het juiste uur wordt zet. Dit is voor de doelgroep echter te hoog gegrepen. Tekst en beeld zijn gericht op peuters en jonge kleuters, een leeftijdsgroep die nog niet aan klokkijken toe is. Bovendien worden digitale tijd (13.30) en analoge tijd (half twee) door elkaar gehaald en ziet de klok er door de vermelding van de minuten (onder de 1 staat een 5, onder de 2 een 10 enz.) onnodig ingewikkeld uit. De tekst heeft geen verrassingen te bieden en sluit niet goed aan bij de leefwereld van Nederlandse peuters en kleuters. Zo wordt er op school tussen de middag warm gegeten. Het boek kan worden gebruikt als speel- en kijkboek, maar lost de gewekt educatieve verwachtingen niet in. Over Wolfie verschenen ook andere prentenboeken, in verschillende uitvoeringen*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782370010391 | 19 pagina's

Titel Leer de klok lezen met Wolfie
Auteur Éléonore Thuillier
Secundaire auteur Orianne Lallemand ; Inge Piryns
Type materiaal Boek
Uitgave Grand Duché de Luxembourg : Auzou Benelux, [2014]
Overige gegevens 19 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Apprends à lire l'heure avec P'tit Loup. - Paris : Editions Auzou, (c)2012
ISBN 9782370010391
PPN 382616049
Thematrefwoord Klok kijken
Taal Nederlands