Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf!
Boek

Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf! Lies en Sep zijn vrienden ([2014])/ Brigitte Van Aken, met illustraties van Karolien Verbeek

Lies woont naast Sep. Samen doen ze leuke dingen. Soms hebben ze ruzie. Maar nooit lang. De verhalen zijn oplopend in niveau van AVI-Start t/m AVI-E4. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Lies is een 6-jarige meisje met een wilde bos rood haar. Haar buurjongen Sep is haar allerbeste vriend. Sep is een pientere jongen die een bril draagt. De belevenissen van het duo zijn heel herkenbaar. Lies en Sep spelen vaak samen, maar zijn het soms ook oneens. Ze gaan naar de kermis en vieren de verjaardag van Lies. Lies bezoekt haar papa in het ziekenhuis en ze krijgt een hond. In het gezin van Lies is er veel aandacht voor gezond eten en drinken, Sep woont alleen bij zijn papa. Dit groeiboek heeft hetzelfde concept als de andere boeken in de reeks 'Mijn eerste groeiboek : ik lees het zelf!'. De verhalen zijn gegroepeerd volgens toenemend leestechnisch niveau, van AVI-Start t/m AVI-E4, en worden geleidelijk langer. Elk leesniveau heeft een band met een eigen steunkleur. Ook lettertype, tekstschikking en hoofdlettergebruik zijn aangepast aan het leesniveau. De lay-out is aantrekkelijk met grote, kleurrijke illustraties op elke bladzijde. Dit mooi uitgegeven, lijvige boek kan meegroeien met de leesvaardigheid van kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059085329 | 133 pagina's

Titel Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf! : Lies en Sep zijn vrienden
Uniforme titel Lies en Sep zijn vrienden Ik lees het zelf! Mijn eerste groeiboek
Auteur Brigitte Van Aken
Secundaire auteur Karolien Verbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidfonds Infodok, [2014]
Overige gegevens 133 pagina's - illustraties - 26 cm
ISBN 9789059085329
PPN 381161269
Thematrefwoord Vriendschap ; Gezin
Taal Nederlands