Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Sam zegt sorry
Boek

Sam zegt sorry (2014)/ William Mulcahy, illustraties Darren McKee ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: HELDER tekst & educatie

Sam wordt erg boos als zijn broer zijn speelgoed pakt zonder het te vragen. Het loopt uit op een ruzie! Verhaal over het omgaan met ruzie, waarbij als hulpmiddel een 'sorry-strip' wordt gemaakt. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Recensie

Handzaam vierkant prentenboek waarin verteld wordt hoe jonge kinderen ruzie maken en het daarna weer goed maken. Sam wordt boos als zijn broertje Alex alweer met zijn nieuwe raket speelt. Hij geeft Alex een harde duw, waarna het op ruzie uitloopt. Mama stuurt Sam naar zijn kamer. Samen met zijn moeder bedenkt Sam een manier om het weer goed te maken en leert hij om sorry te zeggen. Moeder vertelt Sam dat hij een 'sorry-strip' kan maken. Deze strip bestaat uit vier stappen: Wat heb ik gedaan?, Hoe voelde de ander zich?, Wat kan ik de volgende keer doen?, Hoe ga ik het goedmaken? Elk kind zou bij een ruzie als hulpmiddel een strip kunnen tekenen en daarbij iets schrijven. Belangrijk is dat moeder de vier stappen op rustige wijze met Sam bespreekt, er samen met hem woorden voor vindt en beelden bij bedenkt, doorvraagt en hem stimuleert zijn gevoelens te uiten en te visualiseren. Het verhaal kan goed worden gebruikt in opvang- en schoolsituaties en ook thuis. Sprekende, stripachtige prenten in heldere kleuren brengen het verloop van de gebeurtenissen herkenbaar en geanimeerd in beeld. Achterin staan praktische tips voor opvoeders. In dezelfde opzet verschenen nog enige boeken* over het vergroten van sociaal-emotionele vaardigheden. Onder begeleiding vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461181862 | 28 pagina's

Titel Sam zegt sorry
Auteur William Mulcahy
Secundaire auteur Darren McKee
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Rotterdam : Bazalt, 2014
Overige gegevens 28 pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met HCO en RPCZ
ISBN 9789461181862
PPN 376788151
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruzies
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Ruzies