Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Witte vleugels, zwarte vleugels
Boek

Witte vleugels, zwarte vleugels ([2014])/ Sue Monk Kidd, vertaling [uit het Engels] Monique de Vré

Begin 19e eeuw krijgt een 10-jarig meisje in Charleston een 11-jarige slavin cadeau, hetgeen hun beider leven enorm zal beïnvloeden.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek begint als de jonge slavin Hetty 'Handful' op 11-jarige leeftijd cadeau wordt gedaan aan de 10-jarige Sarah. Tussen de twee ontstaat een niet altijd even gemakkelijke verhouding maar deze doet beiden tot belangrijke inzichten komen die van grote invloed zijn op hun latere leven en ontwikkeling. Het aangrijpende verhaal wordt afwisselend verteld vanuit hun beider standpunt en beleveniswereld, waarbij het leven van beide vrouwen evenveel aandacht krijgt (de een wil geen slavin meer zijn, de ander wil onder het juk van het patriarchaat vandaan). Dit maakt het voor de lezer makkelijk het verhaal, dat nu en dan pijnlijk en confronterend is, te blijven volgen. Met veel liefde, warmte en inlevingsvermogen voert de auteur de lezer mee naar de vroege 19e eeuw in Charleston, Amerika. De figuur Sarah is gebaseerd op Sarah Grimké, die een beroemd abolitioniste en strijdster voor de rechten van de vrouw was. Een prachtig geschreven verhaal dat vrijwel niemand onberoerd zal laten en dat tot vele overpeinzingen en gespreksstof zal kunnen leiden. Met een nawoord van de auteur en literatuuropgave. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044344967 | 431 pagina's

Titel Witte vleugels, zwarte vleugels
Auteur Sue Monk Kidd
Secundaire auteur Monique de Vré
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2014]
Overige gegevens 431 pagina's - 21 cm
Annotatie The House of Books is een imprint van Dutch Media Books bv - Met literatuuropgave - Vertaling van: The invention of wings. - New York : Viking, 2014
ISBN 9789044344967
PPN 376974559
Genre sociale roman - feministische verhalen
Thematrefwoord Vriendschap ; Slavernij ; Feminisme ; Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Nederlands