Clouds of Sils Maria
DVD

Clouds of Sils Maria ([2014])/ directed by Olivier Assayas

Een beroemde actrice die op 18-jarige leeftijd een rol in een film speelde wordt twintig jaar later gevraagd om in de theaterversie van de film de rol van de oudere tegenspeelster op zich te nemen, iets wat haar veel moeite kost.

Recensie

Engelstalig drama uit 2014 van Olivier Assayas met Juliette Binoche, Kristen Stewart en Chloë Grace Moretz. De gevierde actrice Maria Enders krijgt een rol aangeboden in een toneelstuk waarin ze twintig jaar geleden ook in speelde, alleen heeft ze nu de rol van de oudere vrouw in plaats van de jongere tegenspeelster. Dit doet haar beseffen dat ze ouder, en voor haar gevoel minder aantrekkelijk is geworden. Haar confrontatie met de menselijke vergankelijkheid wordt nog meer versterkt door haar jongere tegenspeelster, de rijzende Hollywoodster Jo-Ann Ellis. Maar vooral de vertrouwelijke relatie van Maria en haar persoonlijke assistente Valentine komt door dit toneelstuk op scherp te staan. Pauline Kleijer (Volkskrant 11-9-'14) geeft 4 sterren: 'Dankzij het sterke spel van Binoche en Stewart (...) wordt de film nooit stijf. Het zijn die losse scènes (...) die Clouds of Sils Maria levendig en scherp maken. Shelley Eimers (Cinemagazine 10-9-'14) geeft ook 4 sterren: ''Clouds of Sils Maria' is mooi in al haar facetten: de shots, de locaties en de kostuums.' Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

Specificaties

Engels | 9789461873392

Titel Clouds of Sils Maria
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Olivier Assayas ; Juliette Binoche ; Kristen Stewart ; Chloë Grace Moretz
Type materiaal DVD
Uitgave Antwerpen : Remain in Light, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (124 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloe Grace Morets. - Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk, 2013
ISBN 9789461873392
PPN 383780047
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Actrices
Taal Engels