De grote vrouw
Boek

De grote vrouw ([2014])/ Meir Shalev, vertaald uit het Hebreeuws door Ruben Verhasselt

Een waterbouwkundig inspecteur in Israël vertelt over zijn werk in de Negev-woestijn en over zijn opgroeien tussen vijf vrouwen.

Recensie

Refael Maier is de laatste nog levende man in zijn familie. Hij groeit op tussen 'de grote vrouw': een mengeling van een vrekkerige grootmoeder, een levenslustige en een door zelfverwijt verteerde tante, een spottende zuster en een boekenverslindende moeder. Hun mannen zijn bij merkwaardige ongelukken om het leven gekomen. Refael wacht zijn lot dan ook gelaten af, terwijl hij vertelt over zijn jeugd in Jeruzalem, zijn vriend de steenhouwer Avraham, het blindeninstituut, de dierentuin en het gekkenhuis. Ook zijn ex-vrouw vergeet hij niet. De roman is een kaleidoscoop van boeiende verhalen, waarbij vooral menselijke drijfveren centraal staan. Het gaat over liefde, verlangen en ijzeren familiebanden. De Israëlische schrijver (1948) zet in zijn roman vooral dat laatste centraal, met al zijn positieve en negatieve kanten. De karakters worden fraai uitgewerkt en met de nodige zachte humor becommentarieerd. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789041414748 | 399 pagina's

Titel De grote vrouw
Auteur Meir Shalev
Secundaire auteur Ruben Verhasselt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo/Anthos, [2014]
Overige gegevens 399 pagina's - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Vassallucci, 1998 - Vertaling van: Be-veto ba-midbar. - Tel Aviv : Am Oved, 1998
ISBN 9789041414748
PPN 372453252
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Israël
Taal Nederlands