Vermoeidheid de baas
Boek

Vermoeidheid de baas ([2014])/ Frits Winter, fotografie: dreamstime, Wybo Miedema en Frits Winter

Zelfhulpboek tegen chronische vermoeidheid met voorbeelden en tips om met behulp van tijdschrijven het gedrag beter af te stemmen op de huidige situatie, onafhankelijk van eerdere persoonlijke ervaringen.

Recensie

Langdurige vermoeidheid kan het gevolg zijn van pfeiffer, lyme, reuma, MS, CVS, stress, burn-out, zorgen, ergernis, angst, conflicten, onrecht, etc. en is niet te vergelijken met kortdurende vermoeidheid. Volgens de auteur is chronische vermoeidheid een verstoorde energiehuishouding, die ontstaat doordat er een onbalans is tussen denken, voelen en doen. Om zelf maatregelen tegen deze onbalans te nemen legt hij uitgebreid uit hoe de energiehuishouding werkt, met name vermoeidheid door onder- en overbelasting. Als hulpmiddel daarbij adviseert hij het tijdschrijven; het inventariseren, rubriceren en analyseren van de activiteiten gedurende een dag/week. Door het opnieuw bepalen van het belang, de wenselijkheid en de haalbaarheid van deze activiteiten kan men ze beter verdelen over de dag/week en daarbij rekening houden met lichamelijke en psychische conditie, hersteltijd en levensstijl. Goed zelfhulpboek met voorbeelden en tips om gedrag beter af te stemmen op de situatie, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke beleving in het hier en nu, onafhankelijk van eerdere ervaringen.

Specificaties

Nederlands | 9789461884015 | 192 pagina's

Titel Vermoeidheid de baas
Auteur Frits Winter
Instelling /Dreamstime
Type materiaal Boek
Uitgave [Plaats van uitgave niet vastgesteld] : [Uitgever niet vastgesteld], [2014] - Ede : Distributie: Ruitenberg Boek
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties, foto's - 24 cm
ISBN 9789461884015
PPN 377502642
Rubriekscode 604.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vermoeidheid
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Vermoeidheid