Heel je leven
Boek

Heel je leven een nieuwe oriëntatie door psychosynthese (2014)/ Piero Ferrucci, met een voorwoord van drs. David Grabijn en dr. Marc Nevejan ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: David Grabijn

Inleiding in een vorm van psychotherapie, die werd ontwikkeld door de Italiaanse psychiater Roberto Assagioli (1888-1974).

Aanwezigheid

Recensie

Deze herdruk is een teken van het belang van het thema: de psychosynthese. Dit begrip is voor het eerst naar voren gebracht en uitgewerkt door Roberto Assagioli. De auteur is een leerling van Assagioli en geeft een nadere uitwerking van de theorie op een praktische wijze. Psychosynthese is geen psychotherapeutische methode alleen; het is een beschouwingswijze van de mens in een aantal ontwikkelingsgebieden als de kunst, de wetenschap, de religie en de spirituele tradities. Psychosynthese is een mensvisie, een mens ligt niet vast en is niet uitsluitend bepaald, er is ook vrijheid en die komt tot uiting in een geestelijk proces dat door de inzichten van de psychosynthese begeleid en gestimuleerd kan worden. Het is een bruikbare weg om een oplossing te zoeken voor de veel voorkomende levensproblemen van mensen. Het ideaal van de psychosynthese is de kracht van liefde in een groeiproces waarin de twee krachtlijnen in elkaar overvloeien: kracht en liefde. Het gaat om de ontdekking van het wezenlijke in je persoonlijke leven en daarvoor zijn de grondervaringen die je opdoet van groot belang. Alle levensaspecten kunnen met elkaar in harmonie gebracht worden en tot een eenheid uitgroeien. Het boek geeft daartoe ook oefeningen en opdrachten.

Specificaties

Nederlands | 9789060203422 | 216 pagina's

Titel Heel je leven : een nieuwe oriëntatie door psychosynthese
Auteur Piero Ferrucci
Secundaire auteur David Grabijn
Type materiaal Boek
Editie 11e druk;
Uitgave Haarlem : De Toorts, 2014
Overige gegevens 216 pagina's - figuren - 24 cm
Annotatie 1e druk: (c)1981 - Met literatuuropgave - Vertaling van: Psychosynthesis. - (c)1981
ISBN 9789060203422
PPN 383034582
Rubriekscode 607.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychosynthese