De kleine heks
Boek

De kleine heks ([2014])/ Benjamin Lacombe tekst en illustraties, Sébastien Perez tekst ; vertaling uit het Frans: Pierre Winters

Liesbeth gaat bij haar grootmoeder Olga Kerstmis vieren. Ze vindt op zolder een vreemd boek waarin staat dat haar grootmoeder een heks is. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties met veel roodtinten. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Vanuit Parijs (de Sacre Coeur is herkenbaar) vertrekt Liesbeth met haar kat Socrates naar haar grootmoeder Olga, om Kerstmis te vieren in het Victoriaanse huis in het dorp, waar ook buurjongen Edward haar opwacht. Samen hebben ze een herbarium, waarin alleen nieskruid (Hellaboris, ook kerstroos) nog ontbreekt. Edward belooft dat te gaan zoeken, maar verdwaalt. Op zolder ontdekt Liesbeth een oud boek, met portretten van beroemde roodharige vrouwen, onder wie ook haar grootmoeder en zijzelf! Als Olga vertelt over de buitengewone afkomst en gaven van deze vrouwen, en dat ze vervolgd werden omdat ze anders waren, merkt Liesbeth dat ook zij de gave van helderziendheid heeft, en samen met Olga vindt ze Edward terug in een diepe kloof. De indrukwekkende, sprookjesachtige illustraties in deze prentvertelling ademen een bijna mystieke sfeer. De iets te grote hoofden op de smalle hals, met de grote ogen, geven de mensfiguren een wat starre blik. De kleur rood speelt een belangrijke rol. Achterin een 'stamboom' (Veneficarum Stirpis) van de heksen, waarin enkele historische figuren zijn opgenomen, zoals Jeanne d'Arc en Mona Lisa. De tekst is vrij uitvoerig, en geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044822618 | 34 pagina's

Titel De kleine heks
Auteur Benjamin Lacombe
Secundaire auteur Sébastien Perez ; Pierre Winters
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, [2014]
Overige gegevens 34 pagina's - illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: La petite sorcière. - Paris : Editions du Seuil, (c)2008
ISBN 9789044822618
PPN 374844593
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Paranormale verschijnselen ; Vriendschap
Taal Nederlands