Het Molletje in de herfst
Boek

Het Molletje in de herfst ([2014])/ Zdenek Miler, Katerina Miler, [Nederlandse tekst uit het Tsjechisch: Bette Westera]

Molletje zit in zijn gezellige holletje terwijl het buiten stormt en de blaadjes vallen. Ineens valt er een pruim naar beneden. Wat kan Molletje daarmee doen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Molletje zit in de herfst gezellig in zijn holletje als er plotseling een pruim op zijn hoofd valt. Daardoor krijgt hij een geweldig idee. Samen met Vogeltje gaat hij van de rijpe pruimen heerlijke jam maken. Klein, vierkant prentenboekje met hardkartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken. De door Bette Westera vertaalde tekst is op rijm en is prachtig ritmisch en goedlopend. Een feest om voor te lezen. De warme en vriendelijke, ietwat gestileerde illustraties, zonder schaduwen, zijn in mooie herfstkleuren en zijn zorgvuldig uitgewerkt. Tekst en illustraties passen uitstekend bij elkaar. Aandoenlijk boekje voor oudere peuters en heel jonge kleuters. Tegelijkertijd verschenen nog drie deeltjes over Molletje in lente, zomer en winter*. Ook zijn er tientallen animatiefilms over Molletje. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025757953

Titel Het Molletje in de herfst
Auteur Zdenek Miler
Secundaire auteur Katerina Miler ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Gottmer, [2014]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - illustraties - 15 × 16 cm
Annotatie Colofon vermeldt: concept en illustraties Zdenek Miler, Katerina Miler - Vertaling van: Krtek a podzim. - Praag : Albatros Media a.s., (c)2007
ISBN 9789025757953
PPN 382647904
Thematrefwoord Herfst ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands