Het Molletje in de lente
Boek

Het Molletje in de lente ([2014])/ Zdenek Miler, Katerina Miler, [Nederlandse tekst uit het Tsjechisch: Bette Westera]

Molletje kruipt blij uit zijn holletje, want de sneeuw is gesmolten en alles wordt weer groen. Het is lente! Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Als Molletje, gewekt door de smeltende sneeuw, uit zijn holletje kruipt, ontdekt hij dat de lente is begonnen. Hij voert een jong vogeltje dat uit het nest lijkt te zijn gevallen. Als er een vos verschijnt, zorgt bijtje dat deze met een dikke neus weer gauw wegvlucht. Dit vierkante kartonnen boekje met twee afgeronde hoeken bevat een ontwapenend verhaaltje. De vierregelige tekst onder de prenten, waarin de namen van de dieren steeds in een prettig ritme worden herhaald en deels op rijm zijn, maakt het geheel tot een prettig voorleesboekje. De kleurige tekeningen zijn in al hun eenvoud heel expressief. Grappige details en herkenbare lentebloemen maken het tot een charmant geheel; typisch zo'n verhaaltje dat aan jonge peuters eindeloos kan worden voorgelezen. Tegelijkertijd verschenen nog drie deeltjes over Molletje in de andere seizoenen*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025757977

Titel Het Molletje in de lente
Auteur Zdenek Miler
Secundaire auteur Katerina Miler ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Gottmer, [2014]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - illustraties - 15 × 16 cm
Annotatie Colofon vermeldt: concept en illustraties Zdenek Miler, Katerina Miler - Vertaling van: Krtek a jaro. - Praag : Albatros Media a.s., (c)2006
ISBN 9789025757977
PPN 382647920
Thematrefwoord Lente ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands