Het Molletje in de winter
Boek

Het Molletje in de winter ([2014])/ Zdenek Miler, Katerina Miler, [Nederlandse tekst uit het Tsjechisch: Bette Westera]

Molletje heeft zin om te sleeen en kruipt vol verwachting uit zijn holletje. Maar er is nog helemaal geen sneeuw! Eerst moeten de wolken dikker worden. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Molletje komt uit zijn holletje met slee en muts om te ontdekken dat het nog volop zomer is. Ze ontmoet een wolk die wel wil helpen om het te laten sneeuwen maar dan moet de wolk eerst gevoed worden en dikker worden. Als dat eenmaal gebeurd is, gaat het ook flink sneeuwen en geniet Molletje volop van het winterweer. Hardkartonnen, vierkant boekje over Molletje, fleurig neergezet in tien eenvoudige bladvullende prenten. De tekeningen zijn blij, vrolijk en de figuurtjes goed herkenbaar voor de jonge doelgroep, peuters van 2 tot 4 jaar. De teksten zijn eenvoudig, bestaan uit korte zinnen met een regelmatig rijm. Al met al een eenvoudige, leuke uitgave. Tegelijkertijd verschenen nog drie deeltjes over Molletje in de andere seizoenen*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025757946

Titel Het Molletje in de winter
Auteur Zdenek Miler
Secundaire auteur Katerina Miler ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Gottmer, [2014]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - illustraties - 15 × 15 cm
Annotatie Colofon vermeldt: concept en illustraties Zdenek Miler, Katerina Miler - Vertaling van: Krtek a zima. - Praag : Albatros Media a.s., (c)2007
ISBN 9789025757946
PPN 380694425
Thematrefwoord Winter ; Sneeuw ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands