Stop met stressen
Boek

Stop met stressen handleiding voor jongeren met een (bijna) burn-out ([2014])/ Annemieke Ruggenberg en Lotte Stegeman, illustraties binnenwerk: Leendert Masselink

Steeds meer tieners hebben burnoutklachten als vermoeidheid, slapeloosheid en paniekaanvallen. Verhalen van vijf jongeren, afgewisseld met tips van o.a. een mindfulnesstrainer en psychiater. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoewel de aandoening niet in de DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) staat, is stress wel een verschijnsel dat steeds vaker bij jonge mensen voorkomt maar net zo vaak ontkend wordt door de directe omgeving van deze mensen. Aan de hand van ervaringsverhalen van vijf jongeren tussen de 15 en 20 jaar worden de verschijnselen toegelicht maar wordt ook verteld wat dat met de personen doet en hoe hun omgeving hiermee omgaat. Ook worden inzichten en adviezen gegeven door experts als psychiater Bram Bakker. Het handzame boekje, geschreven door twee (hoofd)redacteuren van bladen over jongerencultuur, is eigentijds vormgegeven met een blauwe steunkleur. De toegankelijke teksten staan in een prettig lettertype. De geïnterviewden stellen zich persoonlijk voor, zodat de verhalen minder anoniem overkomen. Deze persoonlijke verhalen zijn te herkennen aan het blauwe lettertype. Achterin staan een paar verwijzingen naar links voor e-therapie. Doelgroep is de jongere vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401418355 | 125 pagina's

Titel Stop met stressen : handleiding voor jongeren met een (bijna) burn-out
Auteur Annemieke Ruggenberg
Secundaire auteur Lotte Stegeman ; Leendert Masselink
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : LannooCampus, [2014]
Overige gegevens 125 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789401418355
PPN 381057798
Rubriekscode 416.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Burn-out
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Burn-out