Lego® Friends
Boek

Lego® Friends het grote vriendinnenboek (2014)/ door Catherine Saunders, Nederlandse vertaling [uit het Engels] Olav Beemer

Maak kennis met alle figuren en voorwerpen van Lego Friends. Kijk welke geheimen o.a. Andrea en Olivia hebben, wat voor kleding ze dragen enz. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In deze aantrekkelijk vormgegeven uitgave worden alle figuren en voorwerpen besproken uit de Lego Friends collectie. Lego Friends speelt zich af in het stadje Heartlake City. De inwoners gaan bv. naar het Heartlake zwembad, de Sunshine Ranch of de Heartlake school. Per pagina staat een figuur centraal met de naam, een korte typering van het personage en haar/zijn bezigheden, en de omgeving waarin de persoon vaak te vinden is. In een kader staat een korte omschrijving van o.a. uiterlijk, lievelingsdier en hobby's. Achtereenvolgens komen zo de personen, de dieren, hobby's, voertuigen en de locaties aan de orde. De hoeveelheid tekst is beperkt en is goed op de doelgroep afgestemd. Er is een duidelijk lettertype gebruikt. Achterin staat nog een overzicht van o.a. de verschillende figuren en dieren, om snel iets op te zoeken. In de dikke voorkaft van het handelsexemplaar zit een minifiguurtje* verwerkt van Naya. Een uitgebreid kijk- en naslagboek met register, dat zeker in de smaak valt bij de echte Lego Friends fans. Soortgelijke uitgaven verschenen er over o.a. de Harry Potter figuren en Star Wars**. Geschikt als kijkboek voor vooral meiden in de leeftijd vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048820726

Titel Lego® Friends : het grote vriendinnenboek
Uniforme titel Het grote vriendinnenboek Friends
Auteur Catherine Saunders
Secundaire auteur Olav Beemer
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : The House of Books, 2014
Annotatie Met index - Vertaling van: LEGO® friends character encyclopedia. - London : Dorling Kindersley, (c)2014
ISBN 9789048820726
PPN 372550614
Rubriekscode 624.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lego Friends; Catalogi
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed