If you see a crocodile...
Boek met CD

If you see a crocodile... de 25 leukste Engelse kinderliedjes ([2014])/ samengesteld door Petra Koeleman, met handgeknipte illustraties van Geertje Aalders ; concept: Petra Koeleman

Zo'n 25 Engelse klassieke kinderliedjes als 'Mary had a little lamb', 'The finger family' en 'Head, shoulders, knees and toes'. Met heldergekleurde illustraties in papierknipkunst. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Teksten van 25 Engelse klassieke kinderliedjes staan in dit kleine vierkante boekje, o.a. 'Mary had a little lamb', 'The finger family' en 'Head, shoulders, knees and toes'. Opvallend zijn de illustraties, die aan papierknipkunst doen denken. Er zijn met name dieren op afgebeeld in een beperkt palet van heldere kleuren. Op de bijbehorende cd worden de liedjes, onder begeleiding van een gitaar, gezongen door Ageeth de Haan. Zij zingt de teksten vrolijk en duidelijk, maar toch is aan haar uitspraak (de r!) te horen dat zij geen native speaker is. In de liedjes worden letters, cijfers, lichaamsdelen, familieleden en dieren op een speelse wijze benoemd en herhaald, soms met bewegingen erbij. Dit maakt deze uitgave erg geschikt om te gebruiken bij de Engelse les in de onder- en middenbouw van de basisschool. Voor gebruik op school zullen de teksten wel gekopieerd moeten worden. De meeste teksten zijn bekend in Nederland, maar soms staat er een zin te veel, een couplet te weinig of wordt er (minimaal) afgeweken van de in Engeland gangbare tekst. Eventueel kunnen oudere kinderen zich, als extra opdracht, in de geschiedenis van een lied verdiepen. De liedjes zijn ook leuk om thuis te luisteren en/of mee te zingen. Er is geen muzieknotatie opgenomen. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Engels | 9789025756697 | 61 pagina's

Titel If you see a crocodile... : de 25 leukste Engelse kinderliedjes
Secundaire auteur Petra Koeleman ; Geertje Aalders
Type materiaal Boek met CD
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2014]
Overige gegevens 61 pagina's - illustraties - 15 × 15 cm - cd
ISBN 9789025756697
PPN 37173679X
Rubriekscode 788.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Kinderliedjes; Engelse taal
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes