Hotel Hallo
Boek

Hotel Hallo Nederlandse woordenschat voor anderstalige kinderen. Tekstboek ([2014])/ Kim Koelewijn, illustraties: Marije Wonder ; projectleiding en eindredactie: Peter Schoenaerts

Ga met Max en Mia op avontuur en leer, via verhalen, liedjes en gesprekjes, zo'n duizend woorden. Lesboek rond thema's als school en op reis gaan, met collageachtige kleurenillustraties. Met hulp voor anderstalige kinderen van ca. 5 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Communicatie NEDERLANDSE TAAL KOEL

Recensie

Nieuwe methode Nederlands voor anderstalige kinderen, waarin de personages Max en Mia centraal staan. Ze wonen samen met hun papegaai in Hotel Hallo waar ze te gekke avonturen beleven en veel mensen leren kennen. Door met Max en Mia mee op avontuur te gaan, gaat de lezer aan de slag met woordenschatverwerving, spreken en luisteren. De methode bestaat - naast dit tekstboek - uit een werkboek* en een website voor docenten, waarop veel extra en/of ondersteunend oefenmateriaal staat. Zo worden de verhalen uit dit boek op de site voorgelezen door Sien Diels, bekend van Sesamstraat. Het tekstboek is opgebouwd uit tien betekenisvolle thema's waarin telkens een aantal vaste onderdelen (een strip, verhalen, vertelkoffer, radioshows en liedjes) aan bod komen. Uitgave in A4-formaat met vele collageachtige kleurenillustraties en een kleurrijke vormgeving. Het geheel is aantrekkelijk, maar oogt druk en is ietwat onoverzichtelijk. Voorin staat informatie voor leerkrachten. Doordat het aangeboden lesmateriaal afwisselend is - er wordt ingespeeld op diverse intelligenties - zal de lezer gemotiveerd blijven en de lesstof waarschijnlijk beter oppikken. Leerzame en direct bruikbare methode die naast andere methodes in te zetten is. Onder begeleiding vanaf ca. 5 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089532176 | 207 pagina's

Titel Hotel Hallo : Nederlandse woordenschat voor anderstalige kinderen. Tekstboek
Auteur Kim Koelewijn
Secundaire auteur Marije Wonder ; Peter Schoenaerts
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2014]
Overige gegevens 207 pagina's - illustraties - 30 cm
ISBN 9789089532176
PPN 369544188
Rubriekscode 475.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Buitenlandse kinderen; Woordenkennis; Basisonderwijs
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal