Broadchurch [Nederlands]
Boek

Broadchurch [Nederlands] ([2014])/ Erin Perry, vertaling [uit het Engels]: Willeke Lempens

Wanneer in een stadje aan de Engelse kust een jongen (11) dood wordt aangetroffen, ontstaan al gauw commotie, verdeeldheid en wantrouwen in de kleine gemeenschap.

Recensie

Alec Hardy wordt aangesteld als de nieuwe inspecteur en moet in Broadchurch de research opstarten naar de dood van 11-jarige Danny. Dit is een tegenvaller voor Ellie Miller, de plaatselijke brigadier en inmiddels zijn directe assistente. Ze had gehoopt zelf promotie te krijgen maar moet nu met Hardy samenwerken die ze als mens ook nog eens helemaal niet ziet zitten. Bovendien is ze emotioneel sterk betrokken bij de nabestaanden: de moeder van het slachtoffer is haar beste vriendin. De spanningen lopen nog meer op als de plaatselijk pers belastende artikelen gaat plaatsten over het verleden van Hardy en enkele dorpsbewoners. Veel aandacht voor de gevoelens van de personages, de roddels, achterdocht en verdriet. De spanningsopbouw is langzaam, de lezer wordt regelmatig op het verkeerde been gezet. Levensecht, verrassende ontknoping, korte hoofdstukken en met vaart geschreven. Boek verscheen naar aanleiding van de Britse TV serie (2012), die begin 2014 door RTL4 met succes is uitgezonden. De opnames van het 2e seizoen staan in de planning. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022570999 | 368 pagina's

Titel Broadchurch [Nederlands]
Auteur Erin Kelly
Secundaire auteur Chris Chibnall ; Willeke Lempens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2014]
Overige gegevens 368 pagina's - plattegrond - 22 cm
Annotatie Auteur is eigenlijk Erin Kelly. - Gebaseerd op de tv-serie van Chris Chibnall - Vertaling van: Broadchurch. - London : Sphere, 2014
ISBN 9789022570999
PPN 372653235
Genre detectiveroman
Taal Nederlands