Dora in Wonderland
Boek

Dora in Wonderland ([2014])/ bewerkt door Mary Tillworth, geïllustreerd door Victoria Millers ; vertaling [uit het Engels]: Suzanne Leijtens

Dora leest Boots voor uit haar lievelingsboek, Alice in Wonderland. Dan komen ze ineens zelf in een wonderlijke wereld terecht. Vierkant prentenboek met clichématige kleurenillustraties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dora leest Boots voor uit haar lievelingsboek, Alice in Wonderland. Dan wordt er ineens op de achterkant van Dora's spiegel geklopt door een wit konijn, dat zegt dat de koningin hen verwacht. Natuurlijk stappen Dora en Boots door de spiegel heen. Daar komen ze in een vreemde, kleurige wereld terecht. Kaart wijst hen de weg over de Wonderzee en door het Vergeetachtige Bos, zodat ze bij de koningin kunnen komen. Vierkant, dun, goedkoop geproduceerd prentenboek over de vriendelijke en behulpzame personages die bekend zijn door uitzendingen op televisie door Nickelodeon. De paginagrote illustraties tonen beelden uit de animatiefilms. Ze zijn vrolijk en kleurrijk, maar ook zeer clichématig. De tekst bestaat bijna geheel uit dialoog en is onder, boven of in een rustig deel van de afbeelding afgedrukt. De lezer wordt steeds direct aangesproken en uitgenodigd zogenaamd mee te helpen. De uitwerking van het geheel is uiterst oppervlakkig. Elk probleem wordt meteen en als vanzelf opgelost. Soms Engelse woorden zoals 'Excuse me' en 'Queen Dora'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089414311

Titel Dora in Wonderland
Auteur Mary Tillworth
Secundaire auteur Victoria Millers ; Suzanne Leijtens
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op de tv-serie DoraTM - Vertaling van: Dora in Wonderland. - (c)2014
ISBN 9789089414311
PPN 382652053
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dora
Boek

Dora (2004-...)

vol. 61
Uitgeleend