Programmeren voor kinderen
Boek

Programmeren voor kinderen leer stap voor stap programmeren en je eigen computergames maken ([2014])/ Carol Vorderman, redactie: Sam Priddy, Sam Atkinson, Lizzie Davey, Daniel Mills, Ben Morgan, Maud Whatley ; hoofdredactie Paula Regan, Owen Peyton Jones ; vertaling [uit het Engels]: Ronals Schrijber ; redactie Nederlandse editie Jaap Verschoor

Maak zelf computergames met de programmeertalen Scratch en Python. Met stapsgewijze uitleg van enkele projecten, achtergrondinformatie en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De computer maakt steeds meer deel uit van ons leven. Niet alleen spelen kinderen thuis games op de computer, ook op school wordt er steeds meer gebruik van gemaakt. Dit boek is bedoeld voor kinderen die hun eigen computergames willen maken. Op een speelse manier worden, via allerlei projecten, de programmeertalen Scratch en Python uitgelegd. Dit gebeurt in begrijpelijke taal met korte teksten, geïllustreerd met kleurrijke illustraties. Eerst wordt verteld hoe het boek moet worden gebruikt. In vijf hoofdstukken worden behandeld: wat is coderen, scratch, python, computers vanbinnen en programmeren in het echt. Daarbinnen komen zeven projecten aan bod, voorzien van achtergrondinformatie, handige tips, stap-voor-stap instructies en voorbeelden. Eenvoudige oefeningen zijn de start om complexere programma's te leren maken. Het uit het Engels vertaalde boek is van Carol Vorderman, een Britse tv-presentatrice en wiskundige, die op een voor iedereen te begrijpen manier wiskunde, wetenschap en techniek overbrengt. Voor kinderen die hun eerste stappen willen zetten in programmeren, maar ook voor hen die al geïnteresseerd zijn en meer willen weten. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401419659 | 224 pagina's

Titel Programmeren voor kinderen : leer stap voor stap programmeren en je eigen computergames maken
Auteur Carol Vorderman
Secundaire auteur Sam Priddy ; Ronals Schrijber ; Jaap Verschoor
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2014]
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Computer coding for kids. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2014
ISBN 9789401419659
PPN 381988783
Rubriekscode 525.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Python (programmeertaal) ; Scratch (programmeertaal)
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Python