Hercule Poirot and the Greenshore Folly
Boek

Hercule Poirot and the Greenshore Folly (2014)/ Agatha Christie, introduction Tom Adams ; preface Matthew Prichard ; afterword John Curran

Een vrouw roept de hulp in van de bevriende privédetective Hercule Poirot omdat zij het voorgevoel heeft dat er een moord gepleegd gaat worden in een landhuis.

Aanwezigheid

Recensie

Detective Poirot wordt door een vriendin opgetrommeld naar het landhuis Greenshore, waar mogelijk een moord gepleegd gaat worden. Poirot komt uiteraard achter allerlei geheimen van de mensen die het landhuis permanent of tijdelijk bevolken. Als dan inderdaad een moord plaatsvindt in de folly, een merkwaardig bouwsel op het landgoed, en de plaatselijke politie zijn hulp inroept, lijkt Poirot in eerste instantie toch niet te kunnen zeggen wie het nu gedaan heeft. Maar uiteindelijk kan hij natuurlijk de ware toedracht onthullen. Een novelle over Hercule Poirot die later door de auteur is bewerkt tot volledige roman onder de titel 'Dead man's folly'* (1956). Er zijn drie toelichtingen op het verhaal van verschillende bron zoals van een Christie-expert en een kleinzoon, die vooral de functie lijken te hebben om de novelle aan te vullen tot ongeveer boekformaat. Het verhaal zelf is een typisch Christie-verhaal in de bekende setting van een Engels landgoed in een rustig dorpje. Voor de liefhebbers van Christie een heerlijk verhaal. Normale druk en ruine interlinie.

Specificaties

Engels | 9780007546398 | 159 pagina's

Titel Hercule Poirot and the Greenshore Folly
Auteur Agatha Christie
Secundaire auteur Tom Adams ; Matthew Prichard ; John Curran
Type materiaal Boek
Uitgave London : HarperCollinsPublishers, 2014
Overige gegevens 159 pagina's - plaat - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijk geschreven in 1954
ISBN 9780007546398
PPN 382727894
Genre detectiveroman
Taal Engels