Love finds a home
DVD

Love finds a home ([2013])/ directed by David S. Cass Sr.

Als Belinda Owens haar hoogzwangere vriendin en collega-arts Annie Watson in huis haalt om haar de rust en zorg te geven die ze nodig heeft, komt ze in conflict met haar schoonmoeder Mary, een kraamverpleegster met ouderwetse opvatiingen.

Recensie

Achtste en laatste deel van de populaire Love comes softley-reeks (2003-2009), tv-verfilmingen voor Hallmark gebaseerd op de christelijke historische romans van Janette Oke. De serie gaat over enkele generaties van een familie tijdens de kolonisatie van het westen van Amerika (denk: Het kleine huis op de prairie, Dr. Quinn, medicine woman). Love finds a home is uit 2009. Met onder meer Sarah Jones, Haylie Duff en Jordan Bridges. De zwangere arts Annie Watson (Duff) logeert bij haar beste vriendin, de dorpsarts Belinda Owens (Jones). Anna's man werkt ver van huis. Belinda en haar man kunnen zelf geen kinderen krijgen, wat hun relatie onder druk zet. Hun adoptiedochter ontdekt net het verdriet van een eerste liefde. De aankleding van deze film geeft een erg romantische versie van 'het wilde westen' en de morele boodschap is van dik hout gezaagd. Onversneden zwijmelfilm voor vrouwenpubliek. IMDd.com komt tot cijfer 6,9. Deze laatste film van de reeks werd niet als beste beschouwd, mede omdat men nogal vrij omsprong met de gebeurtenissen in het boek. Vervolg op deel 6: Love's unfolding dream* en deel 7: Loves takes wing**, maar ook prima zelfstandig te bekijken. In 2011 volgden nog twee prequels.

Specificaties

Engels | 8711983960497

Titel Love finds a home
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David S. Cass Sr. ; Sarah Jones ; Haylie Duff ; Janet Oke
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Just Bridge Entertainment, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (16:9) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Sarah Jones, Haylie Duff, Jordan Bridges, Patty Duke. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Janette Oke - Dvd-videoversie van de televisiefilm: Verenigde Staten : Faith & Family Entertainment, 2008
ISBN 8711983960497
PPN 371467543
Genre familieroman - historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Pioniers ; Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Engels