O, Leeuw, wat heb je mooie manen!
Boek

O, Leeuw, wat heb je mooie manen! ([2014])/ Gemma O'Neill, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie: Vitataal

Leeuw is bijzonder trots op zijn fraaie manen. Hij vindt ze magisch. Dat vinden de stokstaartjes ook. De hongerige krokodil zegt ook dat hij ze prachtig vindt. Meent hij dat echt? Oblong prentenboek met dynamische, humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Leeuw is ijdel: hij is zo trots op zijn lange manen. Zijn vriendjes de stokstaartjes mogen in zijn manen spelen. Als ze hem plagen en veren tussen zijn manen stoppen, loopt Leeuw boos weg. Hij loopt naar het water om zijn manen te bekijken, maar in het water zit een enorme krokodil! De krokodil neemt een hap uit zijn manen en jaagt daarna op de stokstaartjes. Dat gaat Leeuw te ver en hij brult een machtige brul... Prentenboek in oblong formaat met illustraties in gemengde techniek: collage in meerdere lagen met verf/inkt/ecoline in spattechniek, kleurpotlood en fragmenten papier. De prenten zijn energiek en zwierig en ogen haast barok door de veelheid aan vormen en kleuren. Samen vormen ze een krachtig geheel. De brul vol extase over twee pagina's verspreid - waarvoor het boek een kwartslag moet worden gedraaid - is hier een prachtig voorbeeld van. De tekst staat in de prenten in duidelijk lettertype met schreef, sommige woorden zijn groter vanwege nadruk of effect. Herkenbaar thema over vriendschap op een fraaie en humoristische manier uitgewerkt. Eerder verscheen in vergelijkbare stijl 'O, giraf, wat ben je onhandig!'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048310180

Titel O, Leeuw, wat heb je mooie manen!
Auteur Gemma O'Neill
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - illustraties - 26 × 30 cm
Annotatie Vertaling van: Monty's magnificent mane. - Dorking : Templar Publishing, 2014
ISBN 9789048310180
PPN 376271779
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; IJdelheid
Taal Nederlands