Lente, zomer, herfst en winter met Jip en Janneke
Boek

Lente, zomer, herfst en winter met Jip en Janneke (2014)/ [tekst] Annie M.G. Schmidt, & [illustraties] Fiep Westendorp

Bundeling met verhaaltjes over Jip en Janneke, verdeeld over de vier seizoenen. Ze vinden een egeltje, proberen een lammetje mee naar huis te nemen en Siepie krijgt kleine poesjes. Met de oorspronkelijke, karakteristieke illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Buurkinderen Jip en Janneke beleven de seizoenen en de verschillende feestdagen van het jaar in korte verhaaltjes. De verhaaltjes spelen zich af in en om het huis in een landelijke omgeving. Buitenleven, de natuur en dieren spelen daarbij een belangrijke rol. Jip en Janneke zijn twee tijdloze karakters en de illustraties van Fiep Westendorp zijn bij iedereen bekend. De verhaaltjes zijn afkomstig uit de grote verhalenbundel 'Jip en Janneke' en de seizoenen verschenen in 2012 als losse delen. Ook de zwart-witillustraties stonden in de oorspronkelijke uitgaven van Jip en Janneke; de kleurentekeningen verschenen eerder in de 'Bobo' een jeugdtijdschrift eind jaren zeventig van de vorige eeuw. De verhaaltjes beslaan twee pagina's. De sfeer is vriendelijk, de verhaallijn is origineel en de schrijfstijl kent veel dialoog. Heel soms staat er een ouderwets woord, maar ook voor kleuters uit de 21ste eeuw is deze fraai uitgegeven en rijk geïllustreerde verhalenbundel zeer bruikbaar. Door de dikke harde kaft en de stevige bladzijden kan deze uitgave ook weer generaties mee. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045117263 | 153 pagina's

Titel Lente, zomer, herfst en winter met Jip en Janneke
Auteur Annie M.G. Schmidt
Secundaire auteur Fiep Westendorp
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij BV, 2014
Overige gegevens 153 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie De verhalen en zwart-wit illustraties zijn afkomstig uit de verzamelbundel Jip en Janneke, de kleurenillustraties uit het kleuterblad Bobo
ISBN 9789045117263
PPN 376382155
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Jaargetijden ; Vriendschap
Taal Nederlands