Het grote boek van de ruimte
Boek

Het grote boek van de ruimte met professor Astrokat ([2014])/ tekst van Dr. Dominic Walliman, ontwerp en illustraties van Ben Newman ; redactie Alex Spiro en Ben Newman ; Nederlandse vertaling [uit het Engels] door Lies Lavrijsen

Stripfiguur professor Astrokat neemt je mee in de wereld van sterren(stelsels) en ons zonnestelsel met de planeten en planetoiden. Grote uitgave met paginagrote grafische kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot en kleurrijk sterrenkundeboek vol basiskennis, waarin de lezer door stripfiguur professor Astrokat op sleeptouw wordt genomen door het heelal. Zo ontdek je de sterren, de sterrenstelsels en ons zonnestelsel met de planeten en planetoïden. Ook ruimtevaartontwikkelingen zoals de Apollo-maanlander, raketten, het ISS-station en de kennis over buitenaards leven krijgen uitgebreid aandacht. De onderwerpen worden steeds per dubbele pagina besproken. De tekst (die nergens nodeloos ingewikkeld is) staat, op de grote vierkante pagina's, overzichtelijk in gekleurde vakken, kaders of in tekstballonnen van Astrokat, de ruimtemuis of de andere stripfiguurtjes. Het lettertype varieert van klein tot zeer klein. De teksten zijn in vlotte stijl geschreven met humor. Het taalgebruik is niet eenvoudig, maar wel duidelijk op kinderen gericht. Moeilijke woorden als hyperreus, dichtheid en zwart gat worden gelukkig ook nog uitgelegd in de goede woordenlijst achterin. Er is geen register of inhoudsopgave aanwezig. Het ruwe c.q. matte papier, de kleurenillustraties in een grafische stijl en het kleurgebruik geven de aantrekkelijke vormgeving een retro-effect, maar ogen tegelijkertijd modern. Geschikt voor vrij goede lezers van ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401420655

Titel Het grote boek van de ruimte : met professor Astrokat
Auteur Dominic Walliman
Secundaire auteur Ben Newman ; Alex Spiro ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2014]
Overige gegevens 64 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Professor Astro Cat's frontiers of space. - London : Flying Eye Books, (c)2013
ISBN 9789401420655
PPN 381359778
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie