Australië en het grote oceaangebied
Boek

Australië en het grote oceaangebied ([2014])/ Tim Cooke, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Lees hoe Abel Tasman van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) in 1642 naar Australie reisde. En hoe veel andere ontdekkingsreizigers hem volgden. Met kleurenfoto's en prenten. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Geschiedenis ONTDEKKINGS-REIZIGERS COOK

Recensie

Deze van oorsprong Engelstalige uitgave laat zien hoe Australië en het gebied rond de Grote Oceaan in de 17e en 18e eeuw werden ontdekt, verkend en in kaart gebracht. Abel Tasman kreeg in 1642 een opdracht van de VOC om Nieuw-Holland te verkennen, zo werd destijds de Australische westkust genoemd. De ontdekkingsreiziger Friedrich Leichhardt verdwaalde vaak maar bereikte tóch Noord-Australië, James Cook leidde drie wetenschappelijke expedities, Matthew Flinders stelde vast dat Australië een continent was, en Darwin maakte zijn reis met de Beagle. De informatie, de weetjes in kaders, de kleurenfoto's en prenten vormen samen één verhaal in chronologische volgorde, dat leest als een avonturenroman. Wel is de informatiedichtheid hoog en onbreekt soms een geografisch kaartje. De lay-out is overzichtelijk en kleurrijk. Bevat een woordenlijst, verwijzingen naar enige boeken en vijf Nederlandstalige websites en een register. De stevige uitgave maakt deel uit van de reeks 'De ontdekking van...'*. Geschikt voor school en thuis, te gebruiken bij o.a. spreekbeurten en werkstukken. Voor jonge ontdekkingsreizigers met een goede leesvaardigheid, die nieuwe werelden willen ontdekken, om met open mond te lezen! Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751508 | 48 pagina's

Titel Australië en het grote oceaangebied
Uniforme titel De ontdekking van... Australië en het grote oceaangebied
Auteur Tim Cooke
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Australasia and the pacific. - Brown Bear Books LTD, (c)2011. - (Explorers discovering the world)
ISBN 9789461751508
PPN 374758824
Rubriekscode 903.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ontdekkingsreizigers; Australië; Geschiedenis ; Ontdekkingsreizigers; Oceanië; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ontdekkings-reizigers

Relaties/Serie

De ontdekking van...
Boek

De ontdekking van... (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Tim Cooke