Zuid-Amerika
Boek

Zuid-Amerika ([2014])/ Tim Cooke, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Nadat Columbus in 1492 Zuid-Amerika ontdekte, reisden ook Spaanse en Portugeze ontdekkingsreizigers er naar toe. Daar waren spannende, en soms bloedige expedities bij. Met kleurenfoto's en prenten. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Geschiedenis ONTDEKKINGS-REIZIGERS COOK

Recensie

Spaanse en Portugese heren die op expeditie gingen naar de Nieuwe Wereld, er koloniën stichtten en wreedheden begingen tegenover de inheemse bevolking. In dit boek worden ze geportretteerd: van de bekende Amerigo Vespucci tot de veel minder bekende De Balboa en De Orellana. De informatie gaat verder dan de gebruikelijke feiten over de spannende en vaak bloedige expedities en conquistadores. De informatiedichtheid is echter zo hoog, dat de teksten minder toegankelijk zijn. Zo worden er bv. veel aardrijkskundige namen genoemd, maar ontbreken kaarten. De lay-out is overzichtelijk en kleurrijk. Leuk zijn de kaders met weetjes. In de tekst vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Verder zijn aanwezig lijstjes met boeken en websites en een register. Maakt deel uit van de reeks 'De ontdekking van...'*. De combinatie van kleurenfoto's en beelden/schilderijen geeft een aardig beeld van de heren in kwestie. Voor kinderen met een goede leesvaardigheid, vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751522 | 48 pagina's

Titel Zuid-Amerika
Uniforme titel De ontdekking van... Zuid-Amerika
Auteur Tim Cooke
Secundaire auteur Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: South America. - Brown Bear Books LTD, (c)2011. - (Explorers discovering the world)
ISBN 9789461751522
PPN 374758840
Rubriekscode 903.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ontdekkingsreizigers; Zuid-Amerika; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ontdekkings-reizigers

Relaties/Serie

De ontdekking van...
Boek

De ontdekking van... (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Tim Cooke