Een meisje in Parijs
Boek

Een meisje in Parijs = Une petite fille à Paris ([2014])/ Marije Koopmans, illustraties/illustrations: Jolien Schuit ; tekstredactie (Nederlands): Jenny van Rooij ; vertaling (Frans) [uit het Nederlands]: Maryse Imbault

Een meisje bezoekt in Parijs in elk arrondissement een monument, museum of park. Prentenboek met teksten in het Nederlands en Frans en collageachtige illustraties in zachte kleuren. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Een tweetalig prentenboek over een meisje dat dol is op Parijs. In Parijs bezoekt ze in ieder van de twintig arrondissementen een toeristische trekpleister. Het meisje ervaart de bezoekjes aan de monumenten, musea en parken op haar eigen kinderlijke manier: zij maakt muziek op de buizen van het Centre Pompidou, vliegt over de Eiffeltoren en speelt verstoppertje achter de pilaren in het Parc Monceau. Het bijna vierkante boekje is prachtig vormgegeven, met roomwitte bladzijden en paginagrote, collageachtige prenten. Ze zijn dromerig qua sfeer. De basiskleuren van de prenten zijn zachtgrijs, -roze en -blauw. De teksten staan in een rustig deel van de illustraties, in blokjes onder elkaar, in het Nederlands en het Frans. Het taalgebruik is vrij poëtisch en moeilijk: woorden als 'eigenzinnigheid' of 'pittoresk' en zinnen als 'geschiedenis laat haar zich bewust zijn van rechtvaardigheid' zullen voor kinderen lastig te begrijpen zijn. De tekst is goed vertaald. Het kan leuk zijn om met kinderen die Parijs kennen de prenten te bekijken en te praten over de stad. Ook zal dit bijzondere, sferische en sprookjesachtige prentenboek de voorlezende volwassene die van Parijs óf van mooi vormgegeven boeken houdt, aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

NederlandsFrans | 9789081897037

Titel Een meisje in Parijs = Une petite fille à Paris
Uniforme titel Une petite fille à Paris
Auteur Marije Koopmans
Instelling /Studio Marie, Wijk bij Duurstede
Secundaire auteur Jolien Schuit ; Jenny van Rooij ; Maryse Imbault
Type materiaal Boek
Uitgave [Wijk bij Duurstede] : Studio Marie, [2014]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Frans
ISBN 9789081897037
PPN 376975415
Rubriekscode Frankrijk 996.2
Taal NederlandsFrans
Onderwerp algemeen Parijs
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk (Parijs)