Hoe tem je een draak 2
DVD

Hoe tem je een draak 2 = Dragons 2 = How to train your dragon 2 ([2014])/ written and directed by Dean DeBlois

De jonge Viking Hikkie en zijn drakenvriend raken verzeild in een strijd tegen de beruchte drakenjager Drago die de vrede tussen mensen en draken wil verstoren. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vervolg op de animatiefilm 'How to train your dragon'* (2010) uit de DreamWorksstudio, opnieuw door Dean DeBlois. Het verhaal is losjes gebaseerd op de boeken van Cressida Cowell. Hoofdpersoon Hikkie (Hiccup) is inmiddels jongvolwassen en het Vikingdorp op het eiland Berk dat altijd oorlog voerde tegen de draken leeft al jaren in vrede samen met de draken. Tijdens een van zijn ontdekkingstochten met zijn draak Tandloos komt Hikkie in aanvaring met de beruchte drakenjager Drago. Er ontstaat een spannende strijd tussen het drakenleger van Drago en de dorpelingen. Mike Peek (Parool 2-7-'14): 'Wat begint met een poeslief vliegtochtje, ontaardt in een duister spektakel waaraan zelfs Pixar een puntje kan zuigen. De veldslagen zijn subliem geanimeerd en overrompelend groots, wat past bij de zware, dramatische keuzes waarvoor de Vikingen komen te staan. Dat is nog het mooiste: Dean DeBlois, schrijver en regisseur van beide delen, gebruikt al die pracht en praal om een thematisch sterk verhaal over identiteit te vertellen.' Een derde deel staat gepland voor 2017. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8712626076193

Titel Hoe tem je een draak 2 = Dragons 2 = How to train your dragon 2
Uniforme titel How to train your dragon 2 Dragons 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dean Deblois ; Jay Baruchel ; Patrick Martens ; Cressida Cowell
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 98 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs: Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, Nederlandstalige stemacteurs: Patrick Martens, Terence Schreurs, Thekla Reuten. - Engels gesproken, Frans of Nederlands nagesynchroniseerd, Nederland, Engels of Frans ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Cressida Cowell - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Dreamworks Animation, 2014 - Oorspronkelijke titel: How to train your dragon 2 - Bevat ook onder meer: Vissepoots drakencijfers ; Galerij ; De wereld van Dreamworks Animation
ISBN 8712626076193
PPN 38132351X
Genre sprookjes
Thematrefwoord Vikingen ; draken
Taal Nederlands