Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Stemmen uit het verleden
Boek

Stemmen uit het verleden (oktober 2014)/ Elia Barceló, vertaling [uit het Spaans] door Jacqueline Visscher

Een jonge vrouw raakt gefascineerd door de nalatenschap van een lid van een mysterieuze 'Club van Dertien', waarop allerlei ongure individuen azen.

Recensie

Katia Steiner wordt door haar vriendin Marianna naar Rome uitgenodigd om de bezittingen van de overleden professor Valcarcel te inventariseren. De wat naïeve Katia is zopas door haar vriend in de steek gelaten, draait rond de veertig en dreigt binnenkort werkloos te worden. De job die Marianna haar aanbiedt, is dus welkom. Katia raakt al snel gefascineerd door de nalatenschap van Valcarcel, die lid was van de mysterieuze Club van Dertien. Allerlei ongure individuen azen op de nalatenschap. Andere verhaallijnen, zoals de verdwijning van professor Fink en het verhaal van de vreemde paragnost Il Divino, kruisen Katia's verhaal. Wanneer het boek halverwege is, duiken steeds nieuwe intriges op, wat het boek er niet gemakkelijker op maakt. De roman speelt zich af in Rome, met de noodzakelijke Italiaanse clichés (toeterende vespa's, latin lover, koffie in de bar). De auteur is samen met de Argentijnse Angelica Gorodischer en de Cubaanse Daina Chaviano de 'vrouwelijke Heilige Drievuldigheid' van de fantastische literatuur in het Spaanse taalgebied. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789041711380 | 529 pagina's

Titel Stemmen uit het verleden
Auteur Elia Barceló
Secundaire auteur Jacqueline Visscher
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, oktober 2014
Overige gegevens 529 pagina's - 19 cm
Annotatie Een uitgave in samenwerking met Em. Querido's Uitgeverij bv - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam [etc.] : Q, 2009 - Vertaling van: El vuelo del hipogrifo. - Madrid : Lengua de Trapo, 2002. - (Colección Nueva biblioteca ; 6)
ISBN 9789041711380
PPN 380643111
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1132
Uitgeleend