Art journaling & mixed media
Boek

Art journaling & mixed media ideeën voor je eigen art journal ([2014])/ Marieke Blokland, foto's: Marieke Blokland en Piet Pulles

Handboek voor het creëren van een kunstzinnig dagboek met behulp van diverse technieken, zoals tekenen, schilderen, kalligrafie en stempelen.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur van dit creatieve hobbyboek, is een expert in 'art journaling' en 'mixed media'. In dit boek legt ze stap voor stap uit hoe te experimenteren met verschillende teken- en schildermaterialen, om zo een kunstzinnig dagboek in eigen stijl te creëren (art journaling). Mixed media zijn gemengde technieken, een term voor een kunstzinnige hobby, zelfexpressie met behulp van een breed scala van teken- en schildermaterialen op losse vellen papier of op schildersdoek. Gereedschappen, materialen en hun eigenschappen, technieken worden per hoofdstuk duidelijk en goed beschreven. Veel illustraties in vrolijke kleuren ondersteunen de teksten en tonen de werkwijze. Alle denkbare technieken worden behandeld, zoals collages, kalligraferen, illustreren, foto's, papier, sjablonen, letters, werken met schildersdoek. Opdrachten en tips voor het ontwikkelen van een eigen stijl zijn helder en uitnodigend. Het boek is inspirerend voor beginnende en gevorderde creatieve mensen van alle leeftijden. Een aanwinst voor de hobbyboekenplank.

Specificaties

Nederlands | 9789043917551 | 111 pagina's

Titel Art journaling & mixed media : ideeën voor je eigen art journal
Uniforme titel Art journaling en mixed media
Auteur Marieke Blokland
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2014]
Overige gegevens 111 pagina's - illustraties - 26 cm
ISBN 9789043917551
PPN 377299170
Rubriekscode 741
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tekenen ; Schilderen ; Druktechnieken
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen