Violetta's nieuwe wereld
Boek

Violetta's nieuwe wereld ([2014])/ Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Nele Jacobs

Violetta (14, ik-figuur) heeft met haar vader over de hele wereld gewoond. Terug in Buenos Aires ontdekt ze een dans- en muziekschool. Wat zou haar vader ervan vinden als hij ontdekt dat ze daar naartoe gaat? Dagboek van Violetta. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Violetta (14, ik-figuur) verhuist met haar vader terug naar Argentinië en dat vindt ze lastig. In Buenos Aires heeft ze geen vrienden, ze mist haar moeder erg en ze heeft een hekel aan de vriendin van haar vader. Door een ontmoeting met de knappe Tomas ontdekt Violetta Studio 21. Een muziekschool waar ze kan doen wat ze het liefst doet: zingen. Violetta's vader wil hier echter helemaal niets van weten. Gelukkig schieten Violetta's nieuwe vrienden van Studio 21 te hulp. Ondertussen ontstaan er ook liefdesproblemen. Tomas vindt haar leuk, en de aardige Leon ook. Maar wie vindt Violetta nu eigenlijk het leukst? Zo snel als scènes zich in een tv-serie afwisselen, vinden de gebeurtenissen in het boek plaats. Zodoende is het verhaal matig uitgewerkt en soms lastig te volgen voor de lezer. Spanning ontbreekt en de verschillende personages zijn ietwat clichématig. De vrolijke en kleurrijke opmaak van het boek past echter goed bij de doelgroep. De afbeeldingen uit de tv-serie 'Violetta' waarop het boek is gebaseerd, zijn een leuke toevoeging. Tegelijk verschenen nog drie delen over Violetta*. Voornamelijk geschikt voor de fans van Violetta. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044741490 | 127 pagina's

Titel Violetta's nieuwe wereld
Secundaire auteur Nele Jacobs ; Walt Disney
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie - Oorspronkelijke Engelse uitgave: Disney Enterprises Inc., (c)2014
ISBN 9789044741490
PPN 382825683
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Thematrefwoord Muziek ; Verliefdheid ; Eenoudergezin ; Argentinië
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Disney Violetta
Boek

Disney Violetta (2014-...)

vol. 1
Uitgeleend