Kijk en leer: De aarde
Boek

Kijk en leer: De aarde ([2014])/ concept: Emilie Beaumont, Agnès Vandewiele, Emilie Beaumont ; tekeningen: B. Alunni, S. Alloy, C. Davis, M.C. Lemayeur, F. Guiraud, P. Bon, F. Ruyer ; vertaling [uit het Frans]: Christel Peeters, Agence rédactionnelle

Kijk mee hoe de aarde is ontstaan. En lees over de verschillende klimaten, seizoenen en landschappen. Met veel illustraties in heldere kleuren. Samen lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

In deze stevige uitgave, waarin de illustraties centraal staan, ontdekken kinderen de aarde vanaf het ontstaan tot bijzondere natuurverschijnselen. Met uitleg en weetjes over klimaatsoorten, de seizoenen, rijkdommen en diversiteit van landschappen en bewoners. De informatie is verdeeld over vier hoofdthema's, te weten: de aarde in het heelal, het reliëf en de gesteenten, het water en het weer en het leven op aarde. Elk thema is herkenbaar aan de randversiering in verschillende pastelkleuren. Daarbinnen zijn er deelonderwerpen van twee tot vier bladzijden, voorzien van een eigen vetgedrukte kop. Centraal per pagina staan twee tot zes gedetailleerde illustraties in heldere kleuren, waarop veel is te zien. De illustraties zijn door verschillende illustratoren getekend, waardoor er geen eenheid is qua stijl. De teksten, in duidelijk groot lettertype, van twee of drie regels zijn helder geformuleerd en vrij goed afgestemd op de doelgroep (middenbouw basisschool). Er wordt in kort bestek wel heel veel informatie gegeven, waardoor niet alles goed wordt uitgelegd. Goed verzorgde uitgave met stevig papier. In de reeks 'Kijk en leer'* verschenen wereldwijd veel titels over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zonder register. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037492668 | 131 pagina's

Titel Kijk en leer: De aarde
Uniforme titel De aarde
Auteur Agnès Vandewiele
Secundaire auteur B. Alunni ; Christel Peeters ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon Media nv, [2014]
Overige gegevens 131 pagina's - illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie Vertaling van: L'imagerie de la terre. - Paris : Fleurus Éditions, (c)1995. - (Les imageries)
ISBN 9789037492668
PPN 382742834
Rubriekscode 560
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aarde
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde

Relaties/Serie

Kijk en leer
Boek

Kijk en leer (2007-...)

vol.
Uitgeleend