Tijdlijn van de koloniale wereld
Boek

Tijdlijn van de koloniale wereld ([2014])/ Charlie Samuels, vertaling [uit het Engels]: Virgi Smits ; eindredactie: Comtext Lelystad

Westerse landen veroverden tussen 1500 en 1900 veel gebieden overzee. In deze kolonien werd de bevolking onderdrukt. Overzicht van de gebeurtenissen en ontwikkelingen in deze periode, met tijdlijnen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Geschiedenis KOLONIALE GESCHIEDENIS SAMU

Recensie

Tussen 1500 en 1900 veroverden veel westerse landen gebieden in Amerika. Later kwamen daar Afrika en Azië bij en zelfs Australië. In de veroverde gebieden werden kolonies gevestigd en de bevolking werd onderdrukt. De heersende landen haalden hun handelswaar er vandaan. Later werden er zelfs op grote schaal slaven verscheept. Dit boek beslaat een lange periode van de geschiedenis en zit daarom propvol feiten. Op elke pagina vinden we onderaan een deel van de tijdlijn van de periode van 1500 tot 1900. Aan de linker- en rechterkant van elke pagina staat nog een tijdlijn, die details geeft over het onderwerp van het betreffende hoofdstuk. Dit alles heeft tot gevolg dat de bladspiegel te vol is en de informatie soms verwarrend. De pagina's bevatten wel prachtige kleurenillustraties, die de tekst goed aanvullen. De informatie bevat soms tamelijk moeilijke woorden die niet allemaal achter in de woordenlijst worden uitgelegd. Aanwezig zijn verder een register en verwijzingen naar enige sites en boeken. Maakt deel uit van de serie 'Keerpunten in de geschiedenis'*. Kortom een goed verzorgd boek met veel te veel informatie en soms te moeilijke woorden voor de doelgroep. Voor goede lezers vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751553 | 48 pagina's

Titel Tijdlijn van de koloniale wereld
Auteur Charlie Samuels
Instelling /Comtext, Lelystad
Secundaire auteur Virgi Smits
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 48 pagina's - illustraties, kaarten - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Timeline of the colonial world. - Brown Bear Books Ltd., (c)2010. - (History highlights)
ISBN 9789461751553
PPN 374758875
Rubriekscode 904
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Europa; Koloniale geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Koloniale geschiedenis

Relaties/Serie

Keerpunten in de geschiedenis
Boek

Keerpunten in de geschiedenis (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Charlie Samuels