Mijn dag, jouw dag
Boek

Mijn dag, jouw dag ([2014])/ Séverine Cordier, Cynthia Thiéry, Nederlandse vertaling: Marceline Bodaert

Wat maak je allemaal mee op een dag? Eerst opstaan, dan ontbijten, aankleden, spelen, naar buiten, in bad en een verhaaltje voor het slapengaan. Prentenboek met illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Dit dikke kijkboek met maar liefst 170 pagina's laat zien wat jonge kinderen zoal meemaken op een willekeurige dag. Het begint met opstaan, dan ontbijten, aankleden, spelen (ook boekjes lezen), naar buiten (verschillende weersoorten), in bad en een verhaaltje voor het slapengaan. Wat maakt een kleintje veel mee en wat een indrukken doet het op! Dat alles is te volgen op tamelijk gedetailleerde illustraties in mooi gedekte tinten en fijne zwarte penlijnen. Op het stevige, matte papier komen ze goed tot hun recht. Het boek met twee afgeronde hoeken opent en sluit met een eerder verschenen gedicht van Theo Olthuis. Het is in verschillende 'hoofdstukken' ingedeeld ('Een nieuwe dag', 'Het ontbijt staat klaar', 'Van top tot teen' enz.). Dreumesen en peuters zullen veel herkennen van hun eigen dag. Het boek leent zich uitstekend om samen bij de plaatjes te praten, aan te wijzen en te benoemen. Een met zorg gemaakte uitgave voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025112813

Titel Mijn dag, jouw dag
Auteur Séverine Cordier
Secundaire auteur Cynthia Thiery ; Marceline Bodaert
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Uitgeverij Holland, [2014]
Overige gegevens 170 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Functie van auteurs niet duidelijk. - Vertaald uit het Frans - Vertaling van: C' est mon imagier. - Paris : Mango Jeunesse, 2014
ISBN 9789025112813
PPN 37588419X
Thematrefwoord Dagritme
Taal Nederlands