Hallo Nederland!
Boek

Hallo Nederland! (2014)/ Louise Geesink, [tekst en illustraties: Louise Geesink, Wil Raymakers and Dinand Woesthoff]

Wijze Varen leest Woezel en Pip een verhaal voor over Nederland. Daar zijn zwart-witte koeien, grachten en tulpenvelden. En ze vieren de verjaardag van Sinterklaas en van de koning. Oblong prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Prentenboekje in liggend formaat over de zeer populaire hondjes Woezel en Pip. Informatief boekje op peuterniveau over Nederland, waarin typisch Nederlandse aspecten (inclusief alle clichébeelden) aan de orde komen: koeien in de wei, Amsterdam, tulpen, kaas, Elfstedentocht, Sinterklaas en Koningsdag. Woezel en Pip spelen een passieve rol als toehoorder van het verhaal. In de illustraties zijn ze wel actief afgebeeld. Vriendelijke en vrolijke kleurenillustraties, met herkenbare situaties. Er is geen verhaallijn en het kan verwarrend zijn dat Sinterklaas zo maar ineens in beeld komt. Voor peuters en kleuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025867171

Titel Hallo Nederland!
Auteur Louise Geesink
Secundaire auteur Guusje Nederhorst ; Wil Raymakers ; Dinand Woesthoff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Dromenjager B.V., 2014 - [Amsterdam] : Leopold
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - illustraties - 17 × 23 cm
Annotatie Colofon vermeldt: naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst - Herziene versie van de oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Dromenjager, (c)2013
ISBN 9789025867171
PPN 376382007
Thematrefwoord Nederland ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woezel en Pip
Boek

Woezel en Pip (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Guusje Nederhorst